Oberoende konsult bekräftar kraftigt förhöjd mjölkproduktion med Uni-light Mjölkdjurslampa

Oberoende konsult bekräftar kraftigt förhöjd mjölkproduktion med Uni-light Mjölkdjurslampa

maj 8, 2016 Av av Grebban

En rapport från erkända konsultföretaget Alltech E-Co2 bekräftar att Uni-lights Mjölkdjurslampa höjer produktionen. Hela 9 % på 4 veckor och mätt i produktion per kilo foder var ökningen över 11 %!

Alltech E-CO2 är en ledande konsult i England på mätningar och utvärderingar inom jordbruket avseende hållbarhetsfrågor. Alltech har just avslutat sin utvärdering av en komplett Uni-light belysningsinstallation för 240 mjölkdjur. 4 veckor efter installationen ökade mjölkproduktionen med över 9 %. Det faktum att djurens intag av foder minskade med 11,4 % per liter producerad mjölk (från 0,35 till 0,31 kg/l) är dessutom spektakulärt. Det senare har att göra med att djuren rör sig mindre i gångarna och nu går direkt mellan foderbord och båsen (en ökning med 45 minuter per dygn i liggbåsen).

Vi är givetvis glada att se våra tidigare påståenden bekräftade av oberoende expertis. Uni-light är det enda företag som, tillsammans med internationell forskning utvecklat en ljuskälla som optimerar minskningen av melatonin hos djuren vilket både ökar mjölkproduktionen och djurens välbefinnande. Med vårt patenterade drivdon betalar sig dessa investeringar på kortare tid än ett år. 5-6 månader är vanligt för ekologisk drift och cirka 12 månader för konventionell drift, säger Björn Naumburg, vd på Uni-light.